Facade on Rue du Louvre

The triangular 19th-century building on Rue du Louvre, at the heart of Paris’s first arrondissement, was renovated in 2017 by Studios Architecture.

Their project involved restoration work on the exterior and alterations to the interior to make it suitable for commercial use.

The French lighting design studio Aartill was responsible for the lighting and, for the exterior, chose 139 Lyss 1.0 outdoor projectors (2700K, 5W) in a grey finish, installed at the base of all the building's windows. The fixtures’ 20°x180° frosted optics project a beam along the inside of the cornices, outlining the profile of the windows and lending warmth to the iconic stone facade.

LocationParis, France
ApplicationFacades
ProjectStudios Architecture
Light planningAartill
PhotoCourtesy of Oreima Services
Request info
Share